Λίστα αντικειμένων
Τι χρειαζόμαστε:
400 γρ. πέννες
300 γρ. κιμά κοτόπουλου
400 γρ σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι μάραθο
200 γρ. φέτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πέννες. Σωτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το αλάτι. Έπειτα το σπανάκι, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Στο τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε.
Σ' ένα μπολ θρυματίζουμε τη μισή φέτα, την αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις πέννες. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Συνταγή για 4 άτομα