Λίστα αντικειμένων
Τι χρειαζόμαστε:
8-10 μπουτάκια κοτόπουλου
Αλάτι /πιπέρι
Για την μαρινάδα:
1 1/2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμός & ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
χυμός & ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/2 φλ. λάδι
1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα μπουτάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα μας έτσι ώστε να πάει παντού.
Ιδανικά, σκεπάζουμε το ταψάκι μας με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και τοποθετούμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C, αφήνοντας να ψηθούν για 40'-50’ αναλόγως, ενώ ανά 20’ τα γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν καλά και τα αλείφουμε και πάλι με την μαρινάδα μας .
Σερβίρουμε ζεστά και ιδανικά με ρύζι, περιχύνοντας με την σαλτσούλα από πάνω.
Καλή σας επιτυχία!