Λίστα αντικειμένων
Υλικά
15 λευκά μανιτάρια
3-4 φέτες μπέικον
200 γρ. διάφορα τυριά κίτρινα τριμμένα
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό πολύ λεπτά κομμένο ή περασμένο στο multi
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καθαρίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα ή ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το «ποδαράκι», ώστε να μπορείτε να τα γεμίσετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το ψιλοκομμένο μπέικον και τις πιπεριές. Στο μεταξύ τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις το μίγμα στο τηγάνι πιεί όλα του τα υγρά, προσθέτετε το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος, καθώς και λίγο αλατάκι, αν χρειάζεται και ανακατεύετε. Όταν πάρει μία βράση, σβήνετε το μάτι της κουζίνας.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για λίγο και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Η γέμιση είναι τώρα έτοιμη. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα μανιτάρια και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς, μέχρις ότου να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
*η ποσότητα των υλικών είναι ανάλογη με το μέγεθος των μανιταριών. Καλό θα είναι να επιλέξετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέγεθος.
Καλή επιτυχία!