Λίστα αντικειμένων
Υλικά
360gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300gr ζάχαρη
1 βανίλια
½ κ.γλ. baking powder
350gr καρότα
3 αυγά
180ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε ½ φλ. τριμμένα καρύδια και κανέλα
Για το Γλάσο
200gr τυρί κρέμα
250gr άχνη ζάχαρη
60gr βούτυρο
1 βανίλια
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε έναν πολυκόφτη βάζετε τα καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, το λάδι και τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το bakingpowder και τη βανίλια και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Προσθέτετε το μείγμα από τον πολυκόφτη στο μπολ και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνετε ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε το κέικ για 50–55 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ. Η λάμα πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρετε. Το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Έτσι, δε θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο. Ενναλακτικά, μπορείτε να τα κάνετε cupcakes. Σε αυτήν την περίπτωση ψήνετε για περίπου 25’.
Για το γλάσο
Σε ένα μπλέντερ βάζετε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη βανίλια και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία παχύρευστη κρέμα.
Περιχύνετε πάνω από το κέικ καρότου και αφήνετε να παγώσει.
Καλή επιτυχία!