Λίστα αντικειμένων
Μια απλή, ελαφριά και οικονομική συνταγή την οποία μπορείτε να φτιάξετε με φρέσκια ή κατεψυγμένη γλώσσα. Είναι έτοιμη μόλις σε 20-25 λεπτά και είναι τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε!
Υλικά
4-8 φιλέτα γλώσσας (ανάλογα το μέγεθος)
2 κ.σ. μουστάρδα
2 μεσαία κρεμμύδια
2 λεμόνια & το ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανός ή άνιθος ψιλοκομμένος
1 κ.γλ. βούτυρο
4 μεσαίες πατάτες
Νερό
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια μεσαία κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες (2 δάχτυλα). Μόλις βράσει το νερό, αλατίστε και ρίξτε τις πατάτες. Βράστε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στην συνέχεια, κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες (περίπου 1 δάχτυλο) και βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 1 ποτήρι νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αλατίστε και βάλτε τις γλώσσες μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε τες να αχνιστούν για 5-6 λεπτά. Βγάλτε τες από το τηγάνι και προσθέστε τη μουστάρδα, το κρασί, το χυμό των λεμονιών και λίγο βούτυρο. Αφήστε να πάρουν μια βράση, προσθέστε το ψάρι και τις πατάτες και αφήστε άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, προσέχοντας μην σπάσετε το ψάρι.
Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάστε από τη φωτιά, τρίψτε πιπέρι και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!