Loading...
 Start Page
Η συνταγή της πρωτοχρονιάς: Γλασαρισμένο χοιρινό μπούτι με πουρέ γλυκοπατάτας
Κλίκ για μεγέθυνση

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων που με την γλασαρισμένη επικάλυψη προσδίδει γλυκόξινη γεύση, ιδανική για τον εορταστικό μπουφέ σας!

 

Υλικά:
1 μεγάλο μπούτι χοιρινού (περίπου 2-2,5 κιλά)
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Για το γλάσο:
3 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 πορτοκάλια (*ξύσμα και χυμός)
1 λεμόνι (*ξύσμα και χυμός
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Προετοιμασία του μπούτιού:

Αλατοπιπερώστε το μπούτι χοιρινού.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μπούτι ώστε να κολλήσει και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Προετοιμασία του γλάσου:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε μαζί το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, και το ξύσμα.
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
Εφαρμογή του γλάσου:

Όταν το μπούτι είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω του.
Χτυπήστε το ταψί στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα γυαλιστερό και καραμελωμένο κάλυμμα.
Σερβίρετε:

Αφήστε το μπούτι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Σερβίρετε το μπούτι γλασαρισμένο με ζεστό ρύζι, πατάτες ή πουρέ γλυκοπατάτας.

 

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

4 φέτ. μπέικον

Προετοιμασία του πουρέ:

Βράστε τις γλυκοπατάτες σε έναν μεγάλο κατσαρόλα με αλατούχο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τις και επιστρέψτε τις στην κατσαρόλα. Σε αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ροδίζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο για 2-3΄.
Προσθέστε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να πάρετε έναν λείο πουρέ. Προσθέστε και το μπέικον και ανακατέψτε.
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο αν το επιθυμείτε και ανακατέψτε καλά.

 

Σερβίρετε:

Σερβίρετε το μπούτι πάνω στον πουρέ γλυκοπατάτας και απολαύστε!

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

Εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας:

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET