Λίστα αντικειμένων
Μερίδες: 6
Υλικά
500 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένου
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 90 γρ.
τα φύλλα από 8 κλωνάρια άνηθο + τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
80 gr αλευρι Γ.Ο.Χ.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο + λάδι για το τηγάνισμα
Κουρκούτι
1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ φλ. μπύρα
1 σφηνάκι ούζο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να καθαρίσετε εύκολα τον μπακαλιάρο από κόκαλα και δέρμα, τον βράζετε σε μπόλικο νερό για 4-5 λεπτά. Τον σουρώνετε και όταν μισοκρυώσει βγάζετε με προσοχή τα κόκαλα και το δέρμα και τον κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ανακατεύετε με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και το αλεύρι. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, αραιώνετε με λίγο νερό ή σόδα. Αν είναι πολύ αραιό προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη.
Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε. Ιδανικά αφήνουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
Βουτάμε τις κροκέτες.
Καλή επιτυχία!