Loading...
 Start Page
Αλμυρά muffins με διάφορες γεύσεις, ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο!
Κλίκ για μεγέθυνση

Muffins Αλμυρά με κοτόπουλο

 

Υλικά

1κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο

225γρ. κιμά κοτόπουλο ή κομματάκια ψημένα

1κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

1/2κ. γλυκού πιπέρι

1κ. γλυκού μαϊντανός αποξηραμένος

1/2κ. γλυκού αλάτι

Για τα muffins

2φλ. ψιλοκομενα κολοκυθακια

1φλ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα ή ανάμεικτα τριμμένα

1/4φλ. ντοματες ψιλοκομμένες

1/4κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

1/2κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1/2κ. γλυκού αλάτι

8 μεγάλα αυγά

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με λίγο λάδι περάστε 12 φορμάκια για muffin. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι  σε μέτρια θερμοκρασία, για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου, ρίξτε το σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον κιμά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα σας στο τηγάνι και μαγειρέψτε το. Πάρτε ένα άλλο μεγάλο μπολ και ανακάτεψε τα κολοκυθακια , τον μαγειρεμένο κιμά, τα τυριά, τις  ντομάτες, , τη ρίγανη, τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλάτι.

Χτυπήστε στην συνέχεια τα αυγά σε ένα μικρότερο μπολ. Ρίξτε τα αυγά στο μπολ με το κολοκυθάκι και τον μαγειρεμένο κιμά και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια . Ψήστε τα muffin για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Muffins Αλμυρά με σπανάκι και φέτα

 

Υλικά

200 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
200 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. αλεύρι
3 κουτ. γλυκού baking powder (ένα φακελάκι)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
80 ml ελαιόλαδο
300 ml γάλα

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε χαρτάκια για muffin στα φορμάκια ή βουτυρώστε τα καλά. Κόψτε τη φέτα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και μετά προσθέστε το σπανάκι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάλτε και τη φέτα και ανακατέψτε πάλι, δε χρειάζεται πολύ χτύπημα. Η ζύμη είναι αρκετά ρευστή. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο τους.

 

 

 

 

 

Πηγή

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2019 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET