Loading...
 Start Page
Σοκολατένιο cheesecake
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά

Για τη βάση

180 γρ. τριμμένα σοκολατένια μπισκότα

60 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

Για την κρέμα

340 γρ. σοκολάτα bitter χονδροκομμένη

680 γρ. τυρί κρέμα

1 φλ. ζάχαρη

¼ φλ. καφέ ζάχαρη

3 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά συν 2 κρόκους αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζάνι σε θερμοκρασία δωματίου κρέμα γάλακτος

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη σοκολάτα Ganache:

226 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα ψιλοκομμένη

1 και 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

57 γρ. αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

 

Διαδικασία:

Για τη βάση

Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα πολυκοπτικό και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Ψήνουμε για 10’ στους 160οC.

 

Για την κρέμα

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη σιγά σιγά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την βάση μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε στους 150°C πάνω-κάτω για 90’. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο για να κρυώσετε για τουλάχιστον 6 ώρες.

 

Για τη ganache

 

Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα με μεσαία θερμοκρασία, σιγοβράστε την κρέμα. Ρίξτε το μισό από την κρέμα πάνω από τα κομμάτια σοκολάτας και αφήστε το για 1 λεπτό. Με ένα χτύπημα, αρχίστε να ενσωματώνετε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Προσθέστε αργά την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίστε προσεκτικά το χτύπημα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Προσθέστε το βούτυρο και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το μείγμα θα είναι σκοτεινό και γυαλιστερό. Αφήστε κατά μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου, για όσο χρειαστεί.

Ρίχνουμε την ganache πάνω από το ψημένο cheesecake. Αφήστε να κρυώσει περίπου 1 ώρα.

 

Καλή επιτυχία!

 

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2019 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET