Loading...
 Start Page
Παραδοσιακός Βακαλάος σκορδαλιά
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Υλικά

1 κιλό βακαλάος με κόκκαλο ή φιλέτο

αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κουρκούτι

1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ φλ. μπύρα

1 σφηνάκι ούζο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για τη σκορδαλιά

1 κιλό βρασμένεςπατάτες

5-8 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)

ξύδι, αλάτι

 

Διαδικασία

Ξεκινάμε ξαρμυρίζοντας τον βακαλάο και τον στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε. Ιδανικά αφήνουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. 

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Βουτάμε κάθε μερίδα ψαριού  σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό και το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ροδίσει για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο βακαλάου να τηγανιστεί και από την άλλη.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού.

Για τη σκορδαλιά

Πολτοποιείτε τις πατάτες, όσο είναι ακόμη ζεστές, ώστε να γίνουν πουρές. Καθαρίζετε το σκόρδο και το κοπανίζετε μαζί με το αλάτι μέσα σε ξύλινο γουδί, μέχρι να πολτοποιηθεί. Προσθέτετε τον πουρέ της πατάτας και δουλεύετε καλά το μίγμα με το γουδοχέρι. Μπορείτε να δουλέψετε το μίγμα σας και στο μίξερ. Όσο δουλεύετε το μίγμα, ρίχνετε σταδιακά το λάδι μαζί με λίγο ξύδι. Στο τέλος, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι ή ξύδι. Η σκορδαλιά σας τώρα πρέπει να έχει μια ωραία λαστιχωτή υφή. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Σερβίρουμε τον τηγανητό βακαλάο με το τραγανό κουρκούτι και τη ρόδινη κρούστα του, με σκορδαλιά.

 

Καλή επιτυχία!

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2018 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET