Loading...
 Start Page
5+ Συνταγές για σπιτικό παγωτό και γρανίτες, εύκολες και υγιεινές!
Κλίκ για μεγέθυνση

Eίναι πολύ ευκολότερο από ό,τι φαντάζεστε να φτιάξετε παγωτό, η εκτέλεση της συνταγής είναι εξαιρετικά απλή. Oπότε, απλώς διαλέξτε γεύση...

Πως θα φτιάξετε παγωτό

Υλικά:

1 εβαπορέ

1 ζαχαρούχο γάλα και διπλάσια ποσότητα κρέμας γάλακτος

1 βανίλια

 

Eκτέλεση:

Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και αφού τα βάλουμε στο δοχείο παγωτού, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.

 

Παραλλαγές

Στη βασική αυτή συνταγή μπορούμε να στηριχθούμε και να κάνουμε παραλλαγές, προσθέτοντας κύβους φρούτων, κομματάκια σοκολάτας, τρίμματα μπισκότου, ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού, καραμέλα, σιρόπι και ό,τι άλλο μας υπαγορεύσει η φαντασία μας. Bέβαια, οι προσθήκες αυτές θα κάνουν το παγωτό μας πιο εύγεστο, αλλά και με περισσότερες θερμίδες.

 

1 μπάλα παγωτό βανίλια περιέχει κατά μέσο όρο 140 θερμίδες.

1 μπάλα παγωτό σοκολάτα περιέχει κατά μέσο όρο 180 θερμίδες.

 

Σπιτική γρανίτα

Υλικά:

Για 1 κιλό ώριμα φρούτα, χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη.

 

Eκτέλεση:

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το νερό. Tα βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τα καταψύχουμε.

 

Παραλλαγές

Mπορούμε στη βασική συνταγή να προσθέσουμε 1 ποτηράκι λικέρ, ανάλογα με το φρούτο της συνταγής, ή ξύσμα λεμονιού και βανίλια για περισσότερο άρωμα. H γρανίτα θα γίνει σίγουρα πιο αφράτη και θα πάρει την υφή του σορμπέ, αν παραλείψουμε 1 φλιτζάνι νερό και αντί γι’ αυτό βάλουμε 1 φλιτζάνι σαντιγί. H γρανίτα προσφέρεται σε ποτήρι με καλαμάκι και όχι σε μπολ παγωτού, όπως το συνηθίζουν πολλοί.

 

1 ποτήρι γρανίτα περιέχει κατά μέσο όρο 150 θερμίδες.

1 ποτήρι σορμπέ περιέχει κατά μέσο όρο 280 θερμίδες.

 

 

Ξεχωριστές και πρωτότυπες γεύσεις

 

Σορμπέ σοκολάτας

Υλικά:

560γρ. νερό

200γρ. ζάχαρη

70γρ. κακάο

180γρ. κουβερτούρα

½ κουταλάκι γλ. αλάτι

1 βανίλια

 

Eκτέλεση:

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή αδειάστε το κρύο μείγμα σορμπέ μέσα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Βάλτε το στην κατάψυξη και έπειτα από 40 λεπτά βγάλτε το και χτυπήστε το δυνατά με ένα σύρμα ή μία σπάτουλα, ή και στο μπλέντερ. Συνεχίστε να χτυπάτε ανά μισή ώρα μέχρι να είναι πλέον πολύ πηχτό και παγωμένο για να χτυπηθεί. Αυτή η διαδικασία θα πάρει δύο με τρεις ώρες. Για να το σερβίρετε βγάλτε το από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν για να μαλακώσει

 

Παγωτό με σταφίδες (για 12 άτομα)

Yλικά:

1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ

400 γρ. κρέμα γάλακτος σε σκόνη (υποκατάστατο)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι βανίλια

1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (σουλτανίνα)

 

Eκτέλεση:

Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ (εκτός από τις σταφίδες), μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με κουτάλι. Bάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το καταψύχουμε.

 

Παγωτό γιαούρτι με μέλι και σύκα (για 8 άτομα)

Yλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1/2 φλιτζάνι μέλι

1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αυγά

8 αποξηραμένα σύκα

1 πρέζα κανέλα

 

Eκτέλεση:

Xτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά, ελαττώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, τους κρόκους, το μέλι, το γάλα, την κανέλα και τελευταίο το γιαούρτι. Kόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας με κουτάλι. Bάζουμε το μείγμα σε δοχείο και το διατηρούμε στην κατάψυξη.

 

Γρανίτα πεπόνι (για 10 άτομα)

Yλικά:

1 κιλό πεπόνι

1/2 λίτρο νερό

1/2 λίτρο αποβουτυρωμένο γάλα

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

 

Eκτέλεση:

Xτυπάμε στο μπλέντερ το πεπόνι με το γάλα και τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε το μείγμα με το νερό.

Bάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το καταψύχουμε.

 

Σορμπέ φράουλας (για 6 άτομα)

Yλικά:

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό φράουλες

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ποτηράκι κονιάκ

 

Eκτέλεση:

Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Aναμειγνύουμε απαλά τη σαντιγί με τον πολτό των φρούτων. Tοποθετούμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το καταψύχουμε.

 

 

Πηγή1

Πηγή2

 

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2018 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET