Loading...
 Start Page
Παιχνίδια και Παιδί!
Κλίκ για μεγέθυνση

Παιχνίδια και Παιδί!

 

Αμέτρητες ώρες στους διαδρόμους ενός μαγαζιού παιχνιδιών, σας θυμίζει κάτι;

Σκηνικό που βιώνουμε πολλές φορές (ειδικά τις μέρες των γιορτών). Τι να επιλέξω; Ποιό είναι κατάλληλο παιχνίδι για την ηλικία του; Το παιδί ζητάει κάτι συγκεκριμένο. Να του το αγοράσω; Ποιά είναι τα κριτήρια για να διαλέξουμε ένα «καλό» παιχνίδι; Σίγουρα δεν υπάρχουν κανόνες. Ίσως, όμως, μερικές «συμβουλές» μπορούν να μας φανούν χρήσιμες:

 

1. Είναι σημαντικό να δίνουμε βάση στα παιχνίδια που προσφέρουν ευχαρίστηση αλλά βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού.

 

2. Το παιχνίδι πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού στην οποία απευθυνόμαστε. Να μπορεί να κατανοήσει το παιχνίδι και τον τρόπο χρήσης του.

 

3. Επίσης πρέπει να είναι σύστοιχο με την προσωπικότητά του. Είναι καλό να παρατηρήσουμε τις «κλήσεις» του παιδιού μας και να βοηθήσουμε να τις καλλιεργήσει. Η επιλογή του παιχνιδιού θα πρέπει να ακολουθεί τα ενδιαφέροντα του ίδιου του παιδιού και όχι του ενήλικα.

 

4. Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει «ποικιλία παιχνιδιών» στη ζωή του παιδιού. Παραδείγματος χάριν,  δεν αρκούν μόνο τα ατομικά παιχνίδια, πρέπει το παιδί να μάθει να λειτουργεί και συλλογικά κάτι που μπορεί να γίνει μέσω των ομαδικών παιχνιδιών.

 

5. Σημαντικό στην επιλογή των παιχνιδιών είναι να προσφέρουν στο παιδί αυτό που επιθυμεί με την προϋπόθεση ότι αντοποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες του γονιού. Άλλωστε τα ακριβά παιχνίδια δεν είναι απαραίτητα και τα καλύτερα. Ένα παιδί δεν αγαπά ένα παιχνίδι λόγω της τιμής του!

 

 

Παιχνίδια για μωρά μέχρι ενός έτους

Καλό είναι να επιλέξουμε μαλακά παιχνίδια με ζωντανά χρώματα που έλκουν το βλέμμα και εξασκούν την απτική ικανότητα: απαλά κουκλάκια, κύβοι για ταίριασμα σχημάτων, βιβλιαράκια με μεγάλες εικόνες από ύφασμα ή πεπιεσμένο χαρτί. Παιχνίδια που χρησιμοποιούν ήχους, μουσική. Παιχνίδια που επιπλέουν στο μπάνιο.

 

Παιχνίδια για παιδιά 2-3 χρονών

Υλικά για κατασκευές (τουβλάκια, κύβοι),για καλλιτεχνικές δραστηριότητες (κηρομπογιές, πλαστελίνη) μη τοξικά. Παιδικά αυτοκίνητα,. Κουζινικά, ταμπλώ - καβαλέτο ζωγραφικής ή πίνακας με κιμωλίες, τρενάκι, εργαλεία, μουσικά όργανα και μουσικές πλατφόρμες. Βιβλία με σύντομες ιστορίες ή δράσεις.

 

Παιχνίδια για παιδιά 3-5 χρονών

Επιτραπέζια που βοηθούν στη συγκέντρωση του παιδιού και στο να αναπτύξει κινητικές και νοητικές δεξιότητες: CD-Player, μαριονέτες, ταμειακή μηχανή, καλειδοσκόπιο, view master, πατίνι. Παιχνίδια που ενισχύουν το να παίζουν τα παιδιά «ρόλους» όπως εργαλεία γιατρού, μικρό μαγαζάκι, σκεύη κουζίνας, εργαλεία κηπουρικής. Παιχνίδια εξωτερικού χώρου, σκηνή για κατασκήνωση, σπιτάκι.

 

Παιχνίδια για παιδιά μεγαλύτερα των 5 ετών

Τα παιχνίδια αυτής της ηλικίας θα πρέπει να τα βοηθούν να αναπτύξουν νέες επιδεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Επιτραπέζια παιχνίδια. Παιχνίδια για ηλεκτρονικό υπολογιστή (υπάρχουν κατάλληλα για κάθε ηλικία και φυσικά οι γονείς πρέπει να γνωρίζουμε το περιεχόμενο για να καθοδηγήσουμε σωστά το παιδί). Κούκλες, κουκλόσπιτο, σετ ραπτικής, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά τρένα, playmobil, puzzle, βιβλία, σετ κατασκευών, ποδήλατο. Πατίνια με προστατευτικό εξοπλισμό. Αθλητικό εξοπλισμό.

 

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλύτερο… παιχνίδι για κάθε ηλικία, είναι μαζί με άλλους ανθρώπους. Ας παίξουμε με τα παιδιά μας. Τα παιχνίδια δεν υπάρχουν για να μας αντικαταστήσουν, αλλά για να δώσουν ερεθίσματα στα παιδιά μας.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

Εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας:

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2021 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET