
Λίστα αντικειμένων

Τι χρειαζόμαστε:
• 1 πακέτο βούτυρο αγελάδος
• ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 6 αυγά
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
• 3 βανίλιες
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 σφηνάκι κονιάκ ζάχαρη άχνη για τον στολισμό
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε επίσης το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και όταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Μόλις όλα ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό μεσαίο ταψάκι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και βάζουμε την άχνη σε σουρωτήρι αχνίζοντάς την. Μην ξεχάσετε να βάλετε και το φλουρί!!!


