Λίστα αντικειμένων
Τι χρειαζόμαστε:
• 2 αυγά
• 3 κ.σ. ζάχαρη
• 4 κ.σ. αλεύρι
• 2 κ.σ. σκόνη κακάου
Για τη γέμιση:
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος για χτύπημα
• 2½ κ.σ. άχνη ζάχαρη
• 200 γρ. φρέσκα βατόμουρα
σκόνη κακάου και άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Για το παντεσπάνι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για ρολό 23 Χ 30 εκ. Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Βράζουμε μισή κατσαρόλα νερό και αφού την απομακρύνουμε από τη φωτιά τοποθετούμε πάνω της το μπολ. Χτυπάμε καλά με ηλεκτρικό χτυπητήρι, για 5-7 λεπτά και απομακρύνουμε το μείγμα που δεν πρέπει να είναι καυτό. Απομακρύνουμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε αργά. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, και ισιώνουμε την επιφάνεια.
2. Ψήνουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά. Απομακρύνουμε το παντεσπάνι από τη φόρμα μαζί με τη λαδόκολλα, ενώ είναι ακόμα ζεστό, και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα. Αφού κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μια επιφάνεια που έχουμε στρώσει ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και αφαιρούμε από το παντεσπάνι τη λαδόκολλα που χρησιμοποιήσαμε στο ψήσιμο.
3. Για τη γέμιση, χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και σκορπάμε επάνω τα βατόμουρα. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό. Τελειώνοντας, φροντίζουμε η ένωση στο ρολό να βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάου και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.