Λίστα αντικειμένων
Ένα γρήγορο και απολαυστικό κέικ χωρίς γάλα, με όλα τα θρεπτικά συστατικά από το ταχίνι. Μπορούμε να το φτιάξουμε απλά με ένα μπολ και ένα πιρούνι!
Τι χρειαζόμαστε:
4 ολόκληρα αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια ταχίνι
150 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου (ή όποιο άλλο φυτικό προτιμάτε)
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
80 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια ορθογώνια φόρμα κέικ στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Σε ένα μπολ σπάμε ολόκληρα τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε για λίγο να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το ταχίνι και στη συνέχεια το γάλα αμυγδάλου.
Ανακατεύουμε στο αλεύρι μας το baking powder και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Τέλος, προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και αφού ανακατέψουμε για λίγο, τοποθετούμε το μίγμα μας στη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει.