
Λίστα αντικειμένων

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΟ, ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ
Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβους
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• ½ κιλό ξερά κρεμμύδια
• ½ κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
• 200ml ελαιόλαδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, 400ml ζεστό νερό και μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε με τη μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο και με δενδρολίβανο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.


