
Λίστα αντικειμένων

Αυθεντική σπιτική λεμονάδα:
Υλικά:
650ml χυμό λεμονιού
200ml νερό
400gr ζάχαρη
1 λεμόνι με τη φλούδα του
Διαδικασία
Στύψτε τα λεμόνια μέχρι να έχετε χυμό περίπου 650 ml.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα και τον χυμό λεμονιού. Αφήστε να πάρει μια ακόμη βράση και κατεβάστε από τη φωτιά.
Αφήστε να κρυώσει και βάλτε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξετε στο ψυγείο! Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο.
Καλή επιτυχία!


