
Λίστα αντικειμένων

Υλικά:
1 συσκευασία καλαμάρια 500 gr μέτρια καλά πλυμένα και καθαρισμένα (μπορεί να αντικατασταθεί και με θράψαλο)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
6-8 κόκκοι μπαχάρι
2 σφηνάκια ούζο
1 συσκευασία 500 gr σάλτσα τομάτας
1 κ.γλ. κανέλα
½ χυμό πορτοκαλιού
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Αφού έχει κάψει το ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ούζο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το ούζο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού να καραμελώσουν. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση για 5-10’ και προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα και τον άνηθο.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα.
Συνοδέψτε με ρύζι, κοφτό μακαρόνι ή κριθαράκι. Εάν δεν νηστεύετε προσθέστε και τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!


