
Λίστα αντικειμένων

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (1 φλ. ψιλό και 1 φλ. χονδρό)
2½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
1 βανίλια
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες κορινθιακές μαύρες
150 γρ. αμύγδαλο λευκό (χωρίς φλούδα)
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Καβουρντίζουμε το αμύγδαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 6-7 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να καβουρδιστεί για περίπου 5 λεπτά. Όταν θα αρχίσει να σκουραίνει προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα, τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις δούμε φουσκάλες και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα είναι σχεδόν έτοιμος. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε, και τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με μερικά αμύγδαλα, σταφίδες και κανέλα από πάνω και σερβίρουμε.


