
Λίστα αντικειμένων

Υλικά
1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα
250-400γρ ζάχαρη (αναλόγως προτίμησης)
βανίλια για άρωμα
1 ξυλάκι κανέλας
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα ή νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Διαδικασία
Αφού αφαιρέσετε τις ρώγες από τα τσαμπιά, πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και (αν έχουν) αφαιρούμε τα κουκούτσια με χοντρή καρφίτσα. Εάν είναι μεγάλες οι ρώγες, κόψτε τες στη μέση.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα σταφύλια, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, και τα αφήνουμε ιδανικά από λίγες ώρες έως όλο το βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε την κανέλα και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, ενώ ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
Χρειάζονται περίπου 40’-45’ λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Tip! Για να δείτε αν είναι έτοιμη βάλτε στην κατάψυξη ένα μεταλλικό κουτάλι και μόλις πήξει η μαρμελάδα βάλτε μια μικρή ποσότητα στο πίσω μέρος του. Με το δάχτυλο χωρίστε την. Αν δεν ενώνει γρήγορα, είναι έτοιμη, αν είναι ακόμα πολύ ρευστή, αφήστε λίγο ακόμα και επαναλάβετε.
Προς το τέλος, προσθέστε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν ώστε να σφραγίσουν. Έτσι, θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.
Καλή επιτυχία!


