
Λίστα αντικειμένων

Υλικά
500gr λιγκουίνι
850gr γαρίδες αποφλοιωμένες (2 πακέτα των 425gr)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 ντομάτες χονδροκομμένες ή 10 τοματίνια
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
100ml κρέμα γάλακτος
πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και τέλος σβήνουμε με το ούζο. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό, τις ντομάτες, την κονκασέ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, λίγο φρέσκο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγη σάλτσα ντομάτας. Περιμένουμε να "δέσει" η σάλτσα. Αφήνουμε γύρω στα 8-10’.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά για 6’ -7’ σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην σάλτσα μας. Αφήνουμε 2-3’ λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αφήνουμε 2’ να δέσει η σάλτσα μας.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη γραβιέρα.


