
Λίστα αντικειμένων

Υλικά:
10 καλαμάρια μέτρια, καλά πλυμένα και καθαρισμένα
3 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ κούπα ρύζι νυχάκι
1 ποτήρι ούζο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Αφού έχει κάψει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα καλαμάρια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ανακατεύοντας. Pίχνουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ούζο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις τομάτες χοντροκομμένες, τα μυρωδικά, το σκόρδο.
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα καλαμάρια με την γέμιση, κλείνοντας το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες . Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε λίγο τομάτα, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30’.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε λίγα μυρωδικά ακόμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω και σερβίρουμε.


