
Λίστα αντικειμένων

Υλικά
800 γρ. σουπιές καθαρισμένες
1 κιλό σπανάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξύσμα ενός λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Eκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά τις σουπιές (βγάζουμε το δέρμα τους και την κύστη με το μελάνι), τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ξεπλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις γυρίζουμε μερικές φορές. Σβήνουμε με κρασί. Αφού πάρουν μια καλή βράση (περίπου 10’) αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη ντομάτα, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι, αν χρειαστεί μισή κούπα ζεστό νερό και σε 10 -15 λεπτά το πολύ, τα φαγητό μας είναι έτοιμο.


