Λίστα αντικειμένων
Υλικά:
2 μελιτζάνες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
3 μανιτάρια πλευρώτους
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Ελαιόλαδο
ρίγανη
Ψωμάκια για τα burger
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε πλύνει καλά και καθαρίσει τα λαχανικά μας τα κόβουμε σε ροδέλες, τα αλατίζουμε (ειδικά τις μελιτζάνες τις βάζουμε σ' ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε για 15' ώστε να ξεπικρίσουν). Τα τοποθετούμε όλα σ' ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα (εάν δε θέλουμε να τα καραμελώσουμε ξεχωριστά, προσθέτουμε μαζί και τα κρεμμύδια), περιχύνοντας αρκετό ελαιόλαδο, και τα απλώνουμε. Προσθέτουμε πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC-200ο C για 45'-50'. Αφού ψηθούν, πασπαλίζουμε με ρίγανη. Στη συνέχεια αφού έχουμε ανοίξει τα ψωμάκια μας, (εάν θέλουμε τα ψήνουμε), προσθέτουμε στρώσεις από τα λαχανικά, φρέσκα φύλλα ρόκας και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς σιγανή ή και εντελώς χαμηλή και προσθέτουμε την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα καλά για 20΄- 30΄ σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το μπαλσάμικο ξύδι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά.