
Λίστα αντικειμένων

ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
1 κ.σ. λευκό ξύδι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 φλ. κακάο (ποσότητα αναλόγως προτίμησης)
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και το ξύδι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες, το κακάο και το ξύσμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το χυμό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50’ και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο για να σιγουρευτούμε ότι είναι καλά ψημένο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!


