Loading...
 Start Page
Πέντε νόστιμες συνταγές για βελουτέ σούπες!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Δείτε ιδέες για 5 διαφορετικές σούπες βελουτέ και δοκιμάστε ανάλογα με την προτίμησή σας!

Σούπα βελουτέ λαχανικών με bacon και κρουτόν


Υλικά (για 4 άτομα)

5 πατάτες

2 κρεμμύδια

2 καρότα
1 πράσο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές κρουτόν

2 bacon ψημένα

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
​Αλάτι - Πιπέρι

 

 

 


Εκτέλεση

Βράζετε όλα τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό που να καλύπτει περίπου τα ¾ της κατσαρόλας, κομμένα σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός. Με ένα ραβδομπλέντερ (ή απλό μπλέντερ) πολτοποιείτε όλα τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με πιπέρι και το ξύσμα από λεμόνι και βράζετε το μείγμα για 5'. Σερβίρετε με λίγα κρουτόν, ψιλοκκομένο bacon, χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο. 

 

 

Σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας


Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml ζωμό κότας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές κρουτόν
​Αλάτι - Πιπέρι

 

 

 


Εκτέλεση

Βράζετε την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζετε καλά, την κάνετε πουρέ και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το καρότο σε φέτες, το λευκό τμήμα από το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συμπληρώνετε με το ζωμό κότας και τα αφήνετε να βράσουν. Κατόπιν, τα χτυπάτε και αυτά στο μίξερ, τα αναμειγνύετε με τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και βράζετε το μείγμα για 5΄. Σερβίρετε με λίγα κρουτόν. 

  

Σούπα βελουτέ μανιταριών

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
3 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο για το σωτάρισμα
500 ml γάλα
500 ml ζωμό κότας
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι 

 

 

 

Εκτέλεση

Χωρίζουμε 100 γρ. μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο, σε δυνατή φωτιά γιά 2'. Τα βγάζουμε μόλις πάρουν χρώμα και τα φυλάμε γιά το γαρνίρισμα των πιάτων. Κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε πιό χοντρά φετάκια. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν. Σκεπάζουμε γιά λίγα λεπτά το σκεύος γιά να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μέτρια κατσαρόλα λυώνουμε 50 γρ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12', ανακατεύοντας τακτικά. Η σούπα θ' αρχίσει να πήζει. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με μερικά σωταρισμένα μανιτάρια στη μέση και ψιλοκομμένο μαϊντανό.Εκτέλεση

 

Σημείωση: μπορούμε να βάλουμε μόνο ζωμό ή μόνο γάλα (από 1 λ.). Τα μανιτάρια γιά τη σούπα πρέπει να είναι ολόφρεσκα, λευκά και κρουστά, για να έχουν καλή γεύση. 

 

 

Ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι


Υλικά (για 4 άτομα)

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό (εάν δεν έχουμε ζωμό στο ψυγείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο κύβο)
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι

 

 

 


Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄. Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι.

 

Σούπα βελουτέ μπρόκολου με κρέμα


Υλικά (για 4 άτομα)

1 μπρόκολο (καθαρισμένο από τις άκρες των κοτσανιών)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος
1 μεγάλο πράσο
3/4 λίτρου ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αβγών
30 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. αλεύρι
ξύσματα (φλούδες) από γραβιέρα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 

 

 

 


Εκτέλεση

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα πλένουμε καλά. Κρατάμε τα τρυφερά κοτσάνια χωριστά και τα κόβουμε σε  λεπτά φετάκια. Τα ζεματίζουμε όλα σε νερό που βράζει για 2' και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε πράσο και κρεμμυδάκια, αφού τα εχουμε κόψει σε ροδέλες. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, τα γυρνάμε με σπάτουλα να ροδίσουν για 1' και προσθέτουμε το μπρόκολο και τον ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20'. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή το μούλτι και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Έχουμε αφήσει την κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη σούπα χτυπάμε τα αβγά και την προσθέτουμε σ' αυτά σταδιακά, χτυπώντας. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στη χλιαρή σούπα, ανακατεύοντας. Τοποθετούμε μερικά μπουκετάκια μπρόκολου σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τις φλούδες του τυριού. 

 

Καλή επιτυχία!

 

Πηγή

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

Εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας:

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2024 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET