Λίστα αντικειμένων
Διαδικασία:
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε όλα μαζί τα υγρά (ανακατεύετε την σόδα καλά μέσα στον χυμό) και την ζάχαρη. Προσθέστε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την αλισίβα, 1 κούπα τριμμένο καρύδι, και τέλος προσθέστε το αλεύρι με το baking powder.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Να μην είναι ούτε πολύ σκληρή η ζύμη, ούτε πολύ μαλακιά. Στην συνέχεια πλάθετε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλετε.
Τα χαράζετε με ένα μαχαίρι διαγώνια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°c στον αέρα για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βράζετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι. Με την τρυπητή κουτάλα προσεκτικά βουτάτε τα κρύα μελομακάρονα μέσα στο ζεστό σιρόπι. Τέλος πασπαλίζετε τα μελομακάρονα με τριμμένο καρύδι.