Λίστα αντικειμένων
Υλικά
1 σουπιά καθαρισμένη (περίπου 800 γρ - 1 κιλό)
1 κιλό διάφορα χόρτα αρεσκίας σας όπως λάπατα, βλήτα, καυκαλίδες, μυρώνια, σέσκουλα, μυρώνια
½ κιλό σπανάκι
3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό τοματίνια και μια ώριμη τομάτα στον τρίφτη
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) αφού τα έχουμε αλατίσει. Προσθέτουμε τη σουπιά και τα σκόρδα συνεχίζουμε για 4' - 5' περίπου.
Έπειτα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση 2' - 3΄ και προσθέτουμε τα τοματίνια και το χυμό τομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό, τόσο που να το σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
Όταν το φαγητό μας μισοβράσει, σε 30΄- 40' περίπου, (εξαρτάται από τη σουπιά), προσθέτουμε τα χόρτα (εκτός τον άνηθο) .
Τα βράζουμε για 25' - 30' περίπου, μέχρι να βράσουν τα χόρτα και να μείνουν με το λάδι τους.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Tip! Αν δεν μας αρέσει κάποιο από τα χόρτα, ή δεν το βρούμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο της αρεσκείας μας.
1 σουπιά καθαρισμένη (περίπου 800 γρ - 1 κιλό)
1 κιλό διάφορα χόρτα αρεσκίας σας όπως λάπατα, βλήτα, καυκαλίδες, μυρώνια, σέσκουλα, μυρώνια
½ κιλό σπανάκι
3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό τοματίνια και μια ώριμη τομάτα στον τρίφτη
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) αφού τα έχουμε αλατίσει. Προσθέτουμε τη σουπιά και τα σκόρδα συνεχίζουμε για 4' - 5' περίπου.
Έπειτα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση 2' - 3΄ και προσθέτουμε τα τοματίνια και το χυμό τομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό, τόσο που να το σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
Όταν το φαγητό μας μισοβράσει, σε 30΄- 40' περίπου, (εξαρτάται από τη σουπιά), προσθέτουμε τα χόρτα (εκτός τον άνηθο) .
Τα βράζουμε για 25' - 30' περίπου, μέχρι να βράσουν τα χόρτα και να μείνουν με το λάδι τους.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Tip! Αν δεν μας αρέσει κάποιο από τα χόρτα, ή δεν το βρούμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο της αρεσκείας μας.