Λίστα αντικειμένων
Υλικά
500 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. baking powder
500 gr. γιαούρτι
600 gr. τυρί φέτα
150 gr κομματάκια γαλοπούλα καπνιστή (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας προαιρετικά)
55 gr. βούτυρο (ή εναλλακτικά ελαιόλαδο)
4 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και συγκεντρώνουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ.
Ετοιμάζουμε ένα μείγμα αναμειγνύοντας τα 3 αυγά, το γιαούρτι, και το βούτυρο λιωμένο. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό. Τρίβουμε με το χέρι την μισή ποσότητα της φέτας και την προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με λίγο αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βουτυρώνουμε το ταψί διαστάσεων 40 cm και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, σε όλη την επιφάνεια. Προσθέσουμε προαιρετικά το αλλαντικό της αρεσκείας μας.
Τέλος χτυπάμε το αυγό με 3 κουταλιές της σούπας νερό ή γιαούρτι και περιχύνουμε την επιφάνεια, απλώνοντας με ένα πινέλο να πάει παντού το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, χωρίς αέρα.
Αφήνουμε την πίτα 10 λεπτά πριν την κόψουμε . Την απολαμβάνουμε κρύα ή ζεστή!
Καλή σας όρεξη!