Loading...
 Start Page
Αυθεντική συνταγή για λαχταριστά croissant
Κλίκ για μεγέθυνση

Βουτύρου, γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα ή και ως αλμυρό σνακ, το απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας!

Ειδικά όταν βγαίνουν ζεστά από τον φούρνο με το άρωμα του φρέσκου βουτύρου να έχει κατακλύσει τον χώρο, δεν νομίζω να μπορεί κανείς να αντισταθεί!

 
 
Σίγουρα έχει λίγη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα για σπιτικά αυθεντικά croissant αξίζει τον κόπο!
 

Ανακαλύψτε την εκπληκτική ιστορία που κρύβουν εδώ!

 

Υλικά:

30 γρ.φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 ml φρέσκο κρύο γάλα

40 γρ.ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι μαγιά

400 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 γρ.αλάτι

250 γρ.βούτυρο,

 

1 αβγό, χτυπηµένο (για το άλειµµα)

 

Διαδικασία :

Τοποθετούμε στον κάδο του µίξερ μας το φρέσκο βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και τη µαγιά και χτυπάµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε να χτυπάµε µέχρι να ξεκολλάει η ζύµη από τα τοιχώµατα.

Καλύπτουµε την ζύμη μας µε μια µεµβράνη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Βάζουμε τα 250 γραμ. βουτύρου ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με ένα χοντρό πλάστη, δίνουμε ορθογώνιο σχήμα. Παγώνουμε το βούτυρο στο ψυγείο για 30΄. Βγάζουμε τη ζύμη και σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουµε µε ένα πλάστη, σε ορθογώνιο σχήµα και τοποθετούµε στο κέντρο της το βούτυρο σχηµατίζοντας ένα µικρότερο ορθογώνιο. Διπλώνουµε τις τέσσερις γωνίες της ζύµης σαν φάκελο, προσέχοντας ούτως ώστε να µη βγει έξω βούτυρο.

Ανοίγουµε ξανά σε φύλλο πάχους 2 εκ. και επαναλαµβάνουµε άλλες δύο φορές όλη τη διαδικασία (χωρίς να ξαναβάλουµε βούτυρο).

Καλύπτουµε τη ζύµη µε µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά. Με τον πλάστη ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, διπλώνουμε στα 3 και ξαναπαγώνουμε για 30΄. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 4 ώρες.

 

Ανοίγουµε το φύλλο σε πάχος 3 εκ.και το κόβουµε σε οµοιόµορφα τρίγωνα µε διαστάσεις της αρεσκείας µας. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Διπλώνουµε το φύλλο από τη µεγάλη πλευρά προς τη µύτη του τριγώνου. Τοποθετούµε τα κρουασάν σε λαµαρίνες, τα αλείφουµε µε το αβγό και τα αφήνουµε σε ζεστό µέρος ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά.

 

Tip!

1. Μην παραλείψετε κανένα από τα παραπάνω στάδια!

2. Ένα πολύ καλό βούτυρο θα κάνει την διαφορά!

3. Ζυμώνουμε στο μίξερ για περίπου 2-3΄ είναι υπέρ αρκετά.

4. Προσοχή, όταν ψήνονται τα κρουασάν, δεν πρέπει να ανοίξετε στον φούρνο πριν από τα 12-14 πρώτα λεπτά, διότι θα «πέσουν».

 

Καλή επιτυχία!

 
 
 
 
 

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

Εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας:

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2024 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET