Λίστα αντικειμένων
Υλικά
6 ώριμες και σφιχτές τομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 γεμάτη κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
1 1/2 φλ. σκληρή φέτα σε τρίμματα
6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία
Αφού πλύνουμε καλά τις τομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι - όχι στο μπλέντερ. (Για να ξεφλουδίσουμε πιο γρήγορα τις τομάτες τις βάζουμε ' σε βραστό νερό για 1' ! )
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα και τα αφήνμουμε για λίγη ώρα (10') να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό, επίσης την φέτα, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, να καλύπτονται από το λάδι, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Εαν θέλουμε εναλλακτικά και εξίσου νόστιμα τα βάζουμε σε φορμάκια και ψήνουμε στον φούρνο για 20' περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!