Λίστα αντικειμένων
Υλικά
14 -16 γαρίδες Νο2 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
ελαιόλαδο
1 πιπεριές φλωρίνης
1 πιπεριά κίτρινη
1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο
Για την μαρινάδα:
1/2 κ. γλ. μέλι
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
1/2 κ. γλ. σκόρδο σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα
1 – 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
1 κ. γλ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ½ κ. σούπας νερό
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
Περνάμε σε κάθε σουβλάκι εναλλάξ γαρίδες και κομμάτια από κρεμμύδι και τις πιπεριές , ενδιάμεσα και στο τέλος.
Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, θα πρέπει πρώτα να τα βάλουμε από πριν στο νερό ώστε να μην «αρπάξουν» μόλις έρθουν σε επαφή με τη φωτιά.
Τοποθετούμε τα έτοιμα σουβλάκια σε ένα ταψί (κατά προτίμηση πλαστικό), τα σκεπάζουμε με τα υλικά της μαρινάδας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Για την σάλτσα λεμονιού: Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτ. σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο γκριλ για 3-5 λεπτά, αλείφοντας τα πολλές φορές με τη μαρινάδα.
Σερβίρουμε σε δίσκο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού και γαρνίρουμε με μαϊντανό.