Λίστα αντικειμένων
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξετε σπιτικές λιαστές τομάτες που θα τις απολαύσετε όλο τον χειμώνα σε φαγητά και μεζεδάκια!
Οι λιαστές ντομάτες αποτελούν μια τροφή που είναι πολύ υγιεινή καθώς είναι μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών, πλούσιες σε βιταμίνες C και Κ, σίδηρο και λυκοπένιο.
ΥΛΙΚΑ
20 ώριμες, σφιχτές, τομάτες
ελαιόλαδο
χονδρό αλάτι
προαιρετικά μπορείτε να αρωματίσετε το ελαιόλαδο με δάφνη, δεντρολίβανο και σκόρδο.
Διαδικασία
Αφού πλύνετε και σκουπίσετε καλά τις τομάτες, κόψτε τις στην μέση κάθετα και αφαιρέστε το κοτσάνι τους.
Απλώστε τες σε ένα ταψάκι με την κομμένη επιφάνεια να κοιτάζει προς τα επάνω και αλατίστε με χονδρό αλάτι.
Σκεπάστε το ταψί με ένα τούλι για να τις προστατεύσετε και το στερεώστε με μανταλάκια.
Αφήστε το ταψί στον ήλιο για 4 μέρες μέχρι να ξεραθούν και να αποβάλουν την υγρασία τους και γυρίστε τις και από την άλλη πλευρά.
Μόλις έχουν ξεραθεί καλά βάλτε τις σε ένα γυάλινο βαζάκι, και γεμίστε το με ελαιόλαδο μέχρι να τις σκεπάζει. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τις αρωματίσετε εάν θέλετε με διάφορα αρωματικά φύλλα δάφνης, δεντρολίβανο, κλπ.
Φυλάξτε σε δροσερό μέρος.