Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνετε στην άκρη και προχωράτε στη γέμιση.
Λίστα αντικειμένων
Υλικά
για τη βάση
- 1 1/2 πακέτο 176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
- 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
για την κρέμα
- 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
- 1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
για την επικάλυψη
- 125 γραμμ. κουβερτούρα
- 70 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 κουταλιά βούτυρο
Διαδικασία
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα και σταματάτε το χτύπημα μόλις δείτε ότι έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχετε ωστόσο να μην χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Σιγά-σιγά ρίχνετε το μείγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνετε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Τέλος, ετοιμάζετε την επικάλυψη. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένετε 10′ να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Στρώνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.