
Λίστα αντικειμένων

Μια συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Καρμπονάρα με μπέικον και μανιτάρια
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
5-6 φρέσκα μανιτάρια porto bello
300 γρ. μπέικον καπνιστό φέτες
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 gr παρμεζάνα τριμμένη
100 gr γραβιέρα τριμμένη
100 gr ρεγκάτο τριμμένο
½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κ. σούπας βούτυρο
Αλάτι, Πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
Διαδικασία:
Σε αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά.
Προσθέστε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και μόλις κάψει, προσθέστε τα μανιτάρια αλατίζοντάς τα και προσθέτοντας λίγη σκόνη σκόρδου. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες φέτες bacon και αφήστε λίγο να σοταριστεί. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τα τριμμένα τυριά, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε τα λιγκουίνι και ανακατέψτε απαλά.
Προσθέστε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
Tip! Όταν θα βράσετε τα ζυμαρικά προσθέστε ένα καρότο και ένα κρεμμύδι για ακόμα περισσότερη γεύση!


