Loading...
 Start Page
Μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά ανά ηλικία
Κλίκ για μεγέθυνση

‘Εχετε αναρωτηθεί αν το παιδί σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη δραστηριότητα που δείχνει να το ενδιαφέρει; Συμβαίνει σε πολλούς γονείς να θέλουν να «γράψουν» το παιδί τους σε κάποιο μάθημα αμέσως μόλις δείξει το ελάχιστο ταλέντο σε μία δραστηριότητα. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε, ποιες από αυτές τις δραστηριότητες είναι κατάλληλες για την ηλικία του, τη σωματική, νοητική και ψυχική του ωριμότητα και τι μπορεί να του προσφέρει.

 

Κολύμβηση - Aπό 6 μηνών

Ναι, ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να αθλείται από τους πρώτες μήνες της ζωής του. Τα μαθήματα baby swimming από 6 -12 μηνών, γυμνάζουν αρμονικά όλο του το σώμα, εξοικειώνουν το μωράκι στο να κρατά την αναπνοή του με το κεφάλι μέσα στο νερό, καθώς και να επιπλέει σε ύπτια θέση. Κι όλα αυτά, με απόλυτη ασφάλεια, αφού τα μαθήματα γίνονται σε μικρή πισίνα, πάντα παρουσία του γονέα και υπό την καθοδήγηση του δασκάλου.

 

Καλλιτεχνικά εργαστήρια - Από 2 ετών

Η τέχνη είναι ωφέλιμη για παιδιά κάθε ηλικίας, ειδικά για τα νήπια που ακόμα αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Μέσα από την τέχνη μαθαίνουν να εκφράζονται καλύτερα, να επικοινωνούν με τους άλλους και κυρίως να εξοικειωθούν με τη δημιουργική σκέψη. Προγράμματα που διδάσκουν τα βασικά (σχήμα, χρώμα και υφή) και τα κατάλληλα υλικά (π.χ. χοντρά μολύβια και μαλακά υλικά), είναι κατάλληλα για παιδιά από 2 ετών και άνω.

 

Γυμναστική - Από 3 ετών

Η γυμναστική βοηθά τα παιδιά να βελτιώνουν τη δύναμη, τη ταχύτητα, την αρμονία, την ισορροπία και την ελαστικότητά τους. Μπορεί ακόμα, να βοηθήσει ένα παιδί να αντιμετωπίσει ή και να ξεπεράσει κάποιους φόβους ή ντροπές. Από την ηλικία των 3 ετών μπορούν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο, π.χ. τρέξιμο ή σχοινάκι, όμως αν αναζητάτε κάποιο ανταγωνιστικό είδος γυμναστικής για το παιδί, οι ειδικοί συνιστούν η ηλικία του παιδιού να είναι από 6 ετών και άνω.

 

Χορός

Τα οφέλη του χορού είναι πολλά: ευλυγισία, σωστή στάση του σώματος, ενδυνάμωση, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία κ.α. ‘Εχει διαπιστωθεί πως ο κλασικός χορός αποτελεί ιδανική άσκηση για τα παιδιά με πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης. Επιπλέον, η δυνατότητα κινητικής έκφρασης λειτουργεί ευεργετικά και στα παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, τα οποία μέσα από τον χορό εκφράζονται πιο εύκολα. Σε όλες τις ακαδημίες μπαλέτου και στις επαγγελματικές σχολές, η εκπαίδευση των παιδιών ξεκινά μετά την ηλικία των οχτώ ετών. Για όσους γονείς θέλουν να «μυήσουν» τα παιδιά τους στην τέχνη του μπαλέτου από πολύ μικρή ηλικία, υπάρχουν προπαρασκευαστικά μαθήματα για παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών. Είτε όμως επιλέξετε μπαλέτο είτε χιπ-χοπ ή τζαζ, το βασικό πλεονέκτημα του χορού είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από το σώμα τους.

 

Πολεμικές τέχνες - Από 3 ή 4 ετών

Στα πολύ μικρά παιδιά , 3 ή 4 ετών, διδάσκονται τα πλέον βασικά, ενώ στα παιδιά από 5 ετών και άνω μαθαίνονται συγκεκριμένες κινήσεις αλλά και η φιλοσοφία της πολεμικής τέχνης. Μία καλή πολεμική τέχνη βελτιώνει τα αντανακλαστικά των παιδιών, μαθαίνει την πειθαρχία, το σεβασμό και τον έλεγχο των συναισθημάτων τους. Κυρίως όμως, και εδώ, παίζει ρόλο η σωστή επιλογή δασκάλου. Μία από τις πιο δημοφιλείς πολεμικές τέχνες είναι το τάε κβον ντο που τονώνει το πνεύμα, το σώμα και το μυαλό.

 

Τένις – Από 5 ή 6 ετών

Το mini tennis, όπως ονομάζεται, απευθύνεται σε ηλικίες 4 - 7 ετών. Πρόκειται για έναν ψυχαγωγικό και εύκολο τρόπο για να έλθουν τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με το σπορ, να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν φιλίες. Τα παιδιά άνω των 5 ή 6 ετών που έχουν πλέον αποκτήσει τη σωματική διάπλαση για να ανταπεξέλθουν στις στάσεις και τις κινήσεις του τένις, μπορούν να επιλέξουν ένα άθλημα που τους μαθαίνει να έχουν αυτοέλεγχο, ευγενή άμιλλα, πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και κυρίως αυτοεκτίμηση και σεβασμό προς τους άλλους, ενώ απαιτεί μεγάλη παρατηρητικότητα, ώριμη σκέψη και τέλειο έλεγχο του σώματος. Πρόκειται τέλος, για ένα σπορ που μπορεί να ακολουθεί το παιδί σας για όλη του τη ζωή, αφού το τένις δεν έχει ηλικία!

 

Ποδόσφαιρο

Κάποιες «ποδοσφαιρικές» φιγούρες μπορούν να μάθουν ακόμα και παιδιά 2 ή 3 ετών, όμως θα χρειαστεί να φτάσουν τα 5 έτη για να μπορέσουν να γίνουν μέλη μιας παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας και να παρακολουθούν συστηματικά τις προπονήσεις. Το ποδόσφαιρο βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν αντοχή στο τρέξιμο, συντονισμό ματιού-ποδιού και ευκινησία. Κυρίως, όμως, διδάσκει τα παιδιά να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με τους άλλους, προκειμένου να πετύχουν έναν κοινό στόχο.

 

Μπάσκετ – Από 5 ετών

Το όφελος του συγκεκριμένου αθλήματος είναι ότι βρίσκεται το παιδί με τους φίλους του και διασκεδάζει. Από 5 ετών και άνω μπορούν να μπουν σταδιακά τα θεμέλια του αθλήματος, ενώ το αίσθημα του ανταγωνισμού θα έρθει από τα 8 χρόνια και μετά. Όπως κάθε ομαδικό παιχνίδι, το μπάσκετ βοηθά τα παιδιά να δουλεύουν καλά με την ομάδα τους.

 

Yoga - Ήδη από τη βρεφική ηλικία

Η Yoga είναι μία μετριοπαθής άσκηση . Τα παιδιά μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά , να ελέγχουν τον τρόπο που κινούνται. Οι δάσκαλοι yoga επισημαίνουν ότι βοηθά τα παιδιά στην αυτοσυγκέντρωσή τους, στη συμπεριφορά τους, ενώ τους μειώνει το άγχος. Τα μαθήματα yoga μπορούν να ξεκινήσουν, μαζί με τη μαμά, ήδη από βρεφική ηλικία. Ωστόσο, το παιδί μόνο του μπορεί να συμμετέχει σε κανονική τάξη μετά τα 4 ή 5 χρόνια, καθώς από αυτές τις ηλικίες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν σωστά τις στάσεις.

 

Πιάνο - Από 5 ετών

Η εξοικείωση του παιδιού με τη μουσική σε μικρή ηλικία έχει πολλά οφέλη και το πιάνο είναι ένα από τα όργανα που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τη μουσική και να μάθουν πως με την εξάσκηση γίνονται όλο και καλύτεροι, αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση, ακόμα και για να παίξουν ένα τραγούδι μπροστά σε άλλους. Είναι ένα όργανο που απαιτεί συνέπεια και αφοσίωση και το να αναπτύξει ένα παιδί αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι χρήσιμο και για την υπόλοιπη ζωή του.

 

Τραγούδι - Από 9 ετών

Εκτός κι αν πιστεύετε ότι έχετε ένα παιδί-θαύμα .Όμως στα 9 του χρόνια, είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθεί στη μελωδία για πολλή ώρα και να εκτελεί ταυτόχρονα σωστές αναπνοές. Στα πλεονεκτήματα του να μάθει να τραγουδά το παιδί σας περιλαμβάνεται η βελτίωση του δείκτη νοημοσύνης του, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και την αυτοπεποίθηση του παιδιού καθώς και την ικανότητά του να εκφράζεται.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

Εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας:

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2023 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET