Λίστα αντικειμένων
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά. Μερίδες 4
Τι χρειαζόμαστε:
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κοτόπουλο, 2 κιλά το πολύ σε 8 κομμάτια
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλλες
• 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
• 100γρ. κοινά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
• 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 180ml λευκό ξηρό κρασί
• 400γρ. ντοματάκια κονσέρβας
• ½ κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
• ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε κατά μέρος.
2. Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το κρασί. Αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα ντοματάκια, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό 20 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το κοτόπουλο. Αν δεν έχει γίνει το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά και το βγάζουμε σε πιατέλα. Αν η σάλτσα είναι κάπως αραιή, την αφήνουμε ξεσκέπαστη να δέσει λίγο για περίπου 5 λεπτά και την περιχύνουμε στο κοτόπουλο. Σερβίρουμε αμέσως.