Λίστα αντικειμένων
Απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο που αναδεικνύει τον ιδανικό γευστικό συνδυασμό των υλικών του.
Τι θα χρειαστούμε:
• 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 150γρ. ψωμί μόνο ψίχα
• 100ml φρέσκο γάλα
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 70γρ. κουκουνάρια
• 80γρ. σταφίδες
• 1 αυγό
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
• ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 4 ντομάτες (ώριμες) τριμμένες στον τρίφτη
• 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος
• 100ml ελαιόλαδο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει περίπου 2 με 3 λεπτά. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το κουκουνάρι και το γλυκάνισο, μέχρι να ροδίσουν τα κουκουνάρια. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε το καλά στειμμένο ψωμί, τον κιμά, το μαϊντανό, τις σταφίδες , το αυγό και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρό μέγεθος και τους αλευρώνουμε. Αφού ζεστάνουμε λάδι σε δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και με δόσεις (περίπου 3-4 λεπτά την κάθε δόση). Βγάζουμε τους κεφτέδες σε πιατέλα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (περίπου 7 λεπτά). Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.