Λίστα αντικειμένων
Φτιάχνουμε ένα παγωμένο επιδόρπιο, θρεπτικό σε αξία, μικρό σε θερμιδική απόδοση, που μπορεί να αντικαταστήσει το αγαπημένο μας παγωτό.
Υλικά για 5 μερίδες:
• ½ κιλό γιαούρτι (1.5% λιπαρά)
• 6-8 φράουλες (100γρ.)
• 1 ροδάκινο (100γρ.)
• 2 βερίκοκα (100γρ.)
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
• 50γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το ροδάκινο και τα βερίκοκα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε ψυγείο. Μόλις παγώσει το σερβίρουμε γαρνίροντας με φρούτα.