Λίστα αντικειμένων
Υλικά
½ κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
1 κιλό σπανάκι
5-6 μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 λιωμένο σκόρδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι κους κους
Χυμό από 1 – 2 φρέσκα λεμόνια
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι να μην καούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κους κους και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15’ ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην κολλήσει το κους κους. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση.
Περιχύνουμε την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να "σταθεί" για 10’ πριν σερβίρουμε.
Ταιριάζει ιδανικά με φέτα.