Loading...
 Start Page
Νηστίσιμες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Ζουμερές ψητές γαρίδες

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες

Μαρινάδα:

Χυμό & ξύσμα 1 λεμονιού

φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα

3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι πάπρικα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά , λίγη μουστάρδα καλής ποιότητας

Εκτέλεση:

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

2. Αφού πλύνουμε καλά τις γαρίδες, τις μαρινάρουμε για τουλάχιστον 1 - 2 ώρες.

3. Περνάμε τις γαρίδες σε σουβλάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στο γκριλ περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

 

Γεμιστά καλαμαράκια με φρέσκα μυρωδικά και ρύζι

 Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό καλαμάρια (5-6 τεμάχια)

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Λίγα φύλλα βασιλικού

1 φλ. ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο

1 φλ. ρύζι γλασέ

 1 φλ. Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε καθαρίσει καλά τα καλαμάρια, τα πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν. Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα ξερά κρεμμύδια, και προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και αφού τα γυρίσουμε λίγο, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το βασιλικό, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό, αν χρειαστεί, και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα καλαμάρια και κλείνουμε το πάνω μέρος με μια οδοντογλυφίδα. Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο και σε καυτό τηγάνι γκριλ ψήνουμε τα καλαμάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας λίγο λάδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15’ στους 180 βαθμούς.

 Για να σερβίρουμε, κόβουμε το κάθε καλαμάρι διαγώνια και αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε φύλλα ρόκας σε κάθε πιάτο και από πάνω το καλαμάρι, μια φέτα λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

 

Χταποδάκι κοκκινιστό

Τι χρειαζόμαστε:

1 χταπόδι μέτριο

4 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι ξύδι

3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2-3 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε καθαρίσει το χταπόδι, το πλένουμε καλά. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, αφήνοντας να βγάλει το δικό του νερό. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το χταπόδι μαζί για 5-10 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και αφήνουμε για 5’. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 30-35 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Tip!

Προσθέστε μαζί με την τομάτα, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να φύγει η αψάδα της.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

Εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας:

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2024 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET