Loading...
 Start Page
Λαχταριστά θράψαλα γεμιστά με τυριά, πιπεριές και τομάτα
Κλίκ για μεγέθυνση

Ζουμερά και τρυφερά, η μυρωδιά τους θυμίζει καλοκαίρι και είναι τόσο απολαυστικά που φροντίστε να φτιάξετε αρκετή ποσότητα για όλους!

 

Υλικά 

1 συσκευασία θράψαλα καθαρισμένα 1kg

200 γρ. φέτα

100 γρ. γραβιέρα 

1 φλ. τσαγιού σάλτσα τομάτας

1 κ.γλ κέτσαπ

2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

1 σφηνάκι ούζο

ρίγανη 

πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία 

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα μέσα - έξω. 

Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με λίγο ούζο και στο τέλος προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, και την κέτσαπ. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αφαιρούμε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε σπασμένη τη φέτα, τη γραβιέρα, τις σοταρισμένες πιπεριές, τις ντομάτες, τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζουμε τα θράψαλα. Προσοχή να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα γεμισμένα θράψαλα σε ένα ταψάκι που το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο από την σάλτσα μας και λίγη ακόμα κέτσαπ. 

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να τσιμπιέται εύκολα η σάρκα του θράψαλου και να έχει γίνει τρυφερή.

Καλή επιτυχία! 

 

 

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2019 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET