Loading...
 Start Page
Σπιτικά ραβιόλια γεμιστά με μανούρι, προσούτο και σάλτσα τυριών
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά 

Για την γέμιση:

200 γρ. μανούρι

250 γρ. γραβιέρα

100 γρ προσούτο ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο

θυμάρι

πιπέρι

 

Για την ζύμη:

4 κρόκοι και 2 αυγά

300 γρ. αλεύρι σκληρό

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

(tip ! για κάθε αβγό αντιστοιχεί περίπου 3/4 φλ. αλεύρι)

 

Για την σάλτσα τυριών :

80γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας

80γρ. κασέρι

80γρ., κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί

200γρ. μυζήθρα

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κονιάκ

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

100ml κρέμα γάλακτος

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία 

 

Για την γέμιση :

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την σκόνη σκόρδο, λίγο πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Για την ζύμη :

Χτυπάμε τα αυγά (εκτός τον ένα κρόκο) με αλάτι και λίγο λάδι. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε τα αυγά. Με κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Η ζύμη θα τραβήξει αλεύρι όσο χρειάζεται και την ζυμώνουμε εως να την δούμε να γίνεται ελαστική. Σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μια ώρα.

Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά. Βάζουμε λίγη από την γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αβγού που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό, με πινέλο. Κλείνουμε το γεμιστό ζυμαρικό. Πατάμε απαλά τη γέμιση ώστε να φύγει ο αέρας και στη συνέχεια πιέζουμε τη ζύμη ώστε να κολλήσει καλά. Αν δεν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε άμεσα, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη. Διατηρούνται έως 1μήνα.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3′.

 

Για την σάλτσα τυριών :

Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη. Την μυζήθρα την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διαφανές. Σβήνουμε με το κονιακ και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθούν -δεν αφήνουμε να πάρουν βράση- ρίχνουμε και τα τυριά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνουμε με λίγο ακόμα γάλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2019 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET