Loading...
 Start Page
Κιουνεφέ - Κανταΐφι με γέμιση τυριού
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)

200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

400 γρ. τυρί φέτα 

150 γρ. τυρί κρέμα

1/3 κούπας γάλα

 

Για το Σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα νερό

χυμό και την φλούδα από 1/2 λεμόνι

Κανέλα

 

Διαδικασία

Τοποθετήστε το ½ φύλλο κανταΐφι σε ένα ταψάκι αλειμμένο με  λίγο βούτυρο και μαδήστε όσο μπορείτε  τις ίνες για να ξεμπλέξουν και πιέστε να πάνε παντού. Μ’ ένα πινέλο ραντίστε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.

Χτυπήστε τα τυριά με το μίξερ χειρός ώστε να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Απλώστε πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάστε με μια άλλη τούφα κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά. Πιέστε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές. Ραντίστε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάλτε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό από το λεμόνι να πάρουν μια βράση και αφήστε να κρυώσει.

Τέλος βάλτε το γλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε στους 170οC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους. Μόλις είναι έτοιμο το κιουνεφέ, το σιροπιάζετε αμέσως με λίγο κρύο σιρόπι και σερβίρετε αμέσως.

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2018 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET