Loading...
 Start Page
Σπιτική Μαρμελάδα Ροδάκινο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Υλικά

1 κιλό ροδάκινα (χωρίς τα κουκούτσια)

250 -500 γρ ζάχαρη (αναλόγως προτίμησης)

βανίλια για άρωμα

½ φλιτζάνι νερό

χυμό από μισό λεμόνι

 

Διαδικασία

Διαλέγουμε ροδάκινα ώριμα και γλυκά, χωρίς χτυπήματα. Αφού τα πλύνουμε καλά και καθαρίσουμε τη φλούδα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Όταν τα κόψουμε όλα, τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, βάζοντάς τα σε στρώσεις, εναλλάξ με τη ζάχαρη και έπειτα τα πιέζουμε με το χέρι μας να λιώσουν λίγο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, ή με μεμβράνη τροφίμων και τη βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3-4 ώρες ιδανικά (ακόμα και για μια ημέρα), για να μειώσουμε τον χρόνο βρασμού και έτσι να διατηρήσουμε καλύτερα τα αρώματα και τα συστατικά. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα με τα ροδάκινα στη φωτιά με το νερό και την αφήνουμε να πάρει βράση.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μικρότερη ρύθμιση, (γιατί φουσκώνουν πολύ) και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, για 15΄- 20' περίπου, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφρούς από την επιφάνεια. Όταν η μαρμελάδα μας σταματήσει να βγάζει αφρούς και δέσει, ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, λιώνουμε τα ροδάκινα όσο θέλουμε (πχ με ένα ραβδομπλέντερ), εκτός αν την προτιμάτε πιο φυσική με μικρά κομματάκια μέσα.

Ξαναβάζουμε τη μαρμελάδα στη φωτιά, την ανακατεύουμε, την αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσεις και για να δούμε ότι είναι έτοιμη αφού έχετε βάλει στην κατάψυξη ένα μεταλλικό κουτάλι και μόλις πήξει η μαρμελάδα βάλτε μια μικρή ποσότητα στο πίσω μέρος του. Με το δάχτυλο χωρίστε την. Αν δεν ενώνει γρήγορα είναι έτοιμη, αν είναι ακόμα πολύ ρευστή αφήστε λίγο ακόμα και επαναλάβετε.

Τέλος, την αποσύρουμε και τη βάζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι επάνω και αναποδογυρίζοντάς τα για να σφραγίσουν και τ' αφήνουμε έτσι, μέχρι να κρυώσουν (έτσι διατηρούνται και εκτός ψυγείου για αρκετό καιρό).

Αν η κονσερβοποίηση έχει γίνει σωστά, το καπάκι του βάζου θα έχει πιεστεί προς τα μέσα και η μαρμελάδα μας θα είναι έτοιμη για αποθήκευση σε ξηρό και σκιερό μέρος. Αν για κάποιο λόγο το καπάκι δεν έχει πιεστεί και για να είμαστε σίγουροι, τη φυλάμε στο ψυγείο, όπως και όταν ανοίξουμε το βάζο.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2018 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET