Loading...
 Start Page
Χταποδάκι μαγειρευτό
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά

1 kg χταπόδι καθαρισμένο

2-3 κ. σούπας ξύδι

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

2 κ. σούπας μέλι

3 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μερικά ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

 

Διαδικασία

Ξεπλένουμε το καθαρισμένο χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού, μαζί με το ξύδι, το κρασί και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε με το καπάκι, σε μέτρια χαμηλή φωτιά, για 40-60 λεπτά. Δεν προσθέτουμε έξτρα νερό επειδή το χταπόδι θα συρρικνωθεί και θα βγάλει από μόνο του αρκετά υγρά. Προσέξτε επίσης να μην προσθέσετε αλάτι, καθώς το χταπόδι είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό. 

Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και κρατάμε τους χυμούς του σε ένα μπολ. Σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι, προσθέτουμε το χταπόδι, χωρίς τους χυμούς του, το γυρίζουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 1 λεπτό. Αυτό θα επιτρέψει στο χταπόδι να γίνει τραγανό στο εξωτερικό.

Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι, μαζί με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδου και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε φορά ξανά και ξανά, μέχρι να καραμελοποιηθούν τα κρεμμύδια.

Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και περιμένουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τους χυμούς από το βραστό χταπόδι, που έχουμε κρατήσει στην άκρη και 2 κουταλιές μέλι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και εάν θέλετε με λίγο ψιλοκομμένο ψωμί και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε ιδανικά με ζυμωτό ψωμί και ούζο ή τσίπουρο.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2018 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET