Loading...
 Start Page
Ας βάψουμε τα αυγά μας… πολύχρωμα, φυσικά και οικολογικά!
Κλίκ για μεγέθυνση

Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών γίνεται, ως γνωστόν, τη Μεγάλη Πέμπτη, με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο, ενώ το τσούγκρισμά τους γίνεται την ημέρα της Ανάστασης, μόλις ακουστεί το “Χριστός Ανέστη”!

Εμείς θα σας προτείνουμε μια πιο ρουστίκ προσέγγιση χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά για ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

Ιδανικά χρησιμοποιήστε άσπρα αυγά για το βάψιμο των αυγών για να βαφτούν καλύτερα και να αναδειχτεί το χρώμα.

Γενικές συμβουλές!

• Τα αυγά πρέπει να είναι καλά βρασμένα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έπειτα, τα βυθίζουμε στο διάλυμα επιλογής μας που θα φτιάξουμε.

• Φροντίστε τα αυγά να έχουν καθαριστεί με ένα πανάκι για να είναι λεία η επιφάνειά τους για να μη γίνουν στάμπες.

• Η βαφή πρέπει να είναι αρκετά σκουρόχρωμη. Όσο περισσότερο βράσουν τα υλικά, τόσο πιο έντονο το χρώμα.

• Το ίδιο ισχύει και με την παραμονή των αυγών στο διάλυμα. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Βάλτε τα στο διάλυμα κι αφήστε τα μέσα στο ψυγείο για ώρες!

• Το ξύδι σταθεροποιεί τη βαφή. Ρίξτε στο διάλυμα της φυσικής βαφής 2 κουταλιές ξύδι ανά φλιτζάνι για καλύτερο αποτέλεσμα.

• Μετά το βρασμό του διαλύματος, αφήστε κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για τουλάχιστον 20 λεπτά.

• Το λαδάκι κάνει θαύματα. Μόλις τα αυγά στεγνώσουν περάστε τα με ένα λαδωμένο πανάκι. Θα γυαλίσουν στο λεπτό!

• Τα αυγά αποθηκεύονται στο ψυγείο!

• Μην ξεχάσετε να αφήσετε τα αυγά να στεγνώσουν καλά!

 

Ιδέες για διαλύματα με φυσικά υλικά ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να φτιάξετε!

Παντζάρια ή και τριαντάφυλλο για κόκκινο ή ροζ χρώμα:

Η αναλογία είναι 1 γουλί προς 1 φλιτζάνι νερό μαζί με ξύδι μέχρι να πάρουν μερικές βράσεις και το νερό να γίνει κατακόκκινο.

Οδηγίες: παίρνουμε βολβούς παντζαριών, τους κόβουμε σε φέτες, τους βράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά και αφήνουμε τα αυγά στον κόκκινο ζωμό των παντζαριών από 1 ώρα και όσο περισσότερες ώρες γίνεται (για αρκετές ώρες).

Tip: Τις φέτες εννοείτε ότι μπορείτε να τις φτιάξετε μια νόστιμη σαλάτα!

 

Κρεμμύδι για ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ή ΚΑΦΕΤΙ χρώμα

Ανάλογα με το χρώμα του κρεμμυδιού & του αυγού ανάλογο θα είναι και το χρώμα. Για παράδειγμα η κόκκινη φλούδα θα δώσει χρώμα κοκκινωπό σε άσπρα αυγά - ενώ η πιο κιτρινωπή θα δώσει χρώμα πορτοκαλί ή της ώχρας πιο καφετί κοκκινωπό στα καφετιά αυγά.

Οδηγίες: Βράζετε τις φλούδες από 10 κρεμμύδια με λίγο ξύδι, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά μετά από μερικές βράσεις, και στη συνέχεια βυθίζετε μέσα τα βρασμένα αυγά και τα αφήνετε.

 

Tip: Κι εδώ η αναλογία είναι 1 προς 1. Για κάθε φλιτζάνι νερού, υπολογίζεις 1 φλιτζάνι κρεμμυδόφλουδες.

 

Κόκκινο/μοβ λάχανο για ΜΠΛΕ ή ΠΡΑΣΙΝΟ χρώμα

Δίνει μπλε χρώμα σε λευκά αυγά - πράσινο χρώμα σε καφετί αυγά

Οδηγίες : αφού ψιλοκόψετε το λάχανο (η αναλογία είναι ένα φλιτζάνι λάχανο ανά 1 φλιτζάνι νερό), το βράζετε μέσα σε νερό με ξύδι. Μόλις πάρει μερικές βράσεις αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βυθίζετε μέσα τα αυγά - που έχεις βράσει εκ των προτέρων - και τα αφήνεις γι΄αρκετή ώρα μέχρι να βαφτούν καλά.

Tip: Όσο περισσότερο τ΄αφήσετε τόσο πιο έντονο θα γίνει το χρώμα.

Ιδανικά, μπορούν να μείνουν και όλο το βράδυ.

 

Κουρκουμάς ή κύμινο για ΚΙΤΡΙΝΑ αυγά

Ο κουρκουμάς μας δίνει ένα όμορφο βαθυκίτρινο χρώμα στα πασχαλινά αυγά. Μόλις 3 κουταλιές κουρκουμά ανά φλιτζάνι νερό είναι αρκετές. Η διαδικασία δε διαφέρει με τα παραπάνω. Φτιάχνετε πρώτα το διάλυμα της "μπογιάς" βράζοντας το νεράκι με τον κουρκουμά (20 λεπτά τουλάχιστον), αφήνετε να κρυώσει και βυθίζετε μέσα τ΄αυγά. Αν είναι λευκά, το χρώμα θα είναι πιο ανοιχτό κίτρινο, ενώ αν είναι καφετιά, θα είναι πιο σκούρο προς μουσταρδί.

Tip: Με την προσθήκη λίγης πάπρικας το χρώμα θα γίνει πορτοκαλί.

 

Βιολέτα για βιολετί ρομαντικά αυγά

Ένα μπουκέτο άνθη ή κόκκινο τσάι...

Για αποτέλεσμα βιολετί βράζουμε τρία ματσάκια βιολέτες και στη συνέχεια βυθίζουμε στο ίδιο νερό τα άβραστα αυγά, για 1-3 ώρες περίπου.

 

Το γυάλισμα των αυγών

Για να γυαλίσουμε τα αυγά αφού έχουν στεγνώσει καλά, παίρνουμε ένα μαλακό πανί, το βουτάμε σε ελαιόλαδο και τα γυαλίζουμε.

 

Ξέπλυμα κατσαρόλας

Για να καθαρίσουμε την κατσαρόλα μετά το βάψιμο των αυγών, ρίχνουμε άσπρο ξύδι και σόδα μαγειρικής, τρίβουμε με ένα σφουγγάρι και το χρώμα βγαίνει.

 

 

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ Κατ’ οίκον...

Φροντίζουμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

  • Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ εντός Δήμου Πατρέων , με πληρωμή τοις μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα.
  • Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Σας δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με ασύρματο POS

Ωράριο καταστημάτων:

8:00 - 21:00 Δευτέρα έως Παρασκευή,
8:00 - 20:00 Σάββατο.

Κυριακή κλειστά.

e-mail: arapis3a@otenet.gr
Αποστολή βιογραφικών: hr@arapis3a.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2020 ΑΡΑΠΗΣ 3Α SUPERMARKET